Nadzor obilazaka

 

Nadzor obilazaka – BASYS Time Guard omogućuje jednostavno i učinkovito praćenje rada osoblja koje unutar zadanog vremena obilazi objekte, pogone ili uređaje. Sustavi nadzora obilazaka su važan čimbenik sigurnosti i redovitog održavanja zgrade ili kompleksa.

Najčešća primjena je kontrola obilaska čuvarske i vatrogasne službe te djelatnika servisa i održavanja. Kontrolom obilaska učinkovito se sprečavaju provale, krađe i požari, te ispadi i kvarovi uslijed propuštenog obilaska, održavanja. Isti nosilac podataka RFID kartica, tag ili privjesak omogućuje integraciju u sustave kao što su kontrola pristupa i evidencija radnog vremena.

Sustav za nadzor obilazaka – nadzor čuvara temelji se na RFID tehnologiji – RFID tagovi se pričvršćuju na kontrolirane točke.  Kontrolne točke se periodički obilaze po unaprijed definiranom rasporedu. Uz kodove kontrolnih točki beskontaktnim ručnim čitačem bilježe se i eventualna odstupanja od uobičajenog stanja. Svaki obilazak vezan je uz osobu kojoj kod preuzimanja dužnosti za identifikaciju služi  RFID kartica. U Uputama za rad sa sustavom za nadzor obilazaka možete saznati više detalja.

Nadzor obilazaka
Tehnički opis sustava za nadzor obilazaka!
Nadzor obilazaka - oprema

ProxiPen kit

GCS ProxiPen kit je osnovni set komponenata, koji omogućuje potpuno funkcionalan nadzor manje zahtjevnih obilazaka. GCS Proxipen kit se sastoji od:
– čitača za kontrolu obilaska
– programske podrške za kontrolu obilaska TG PRIMO
– USB komunikacijskog sučelja
– USB kabela
– 20 tagova promjera 30 mm čijim se očitanjem evidentira kontrolirani obilazak

GCS Proxipen kit je moguće dopuniti slijedećim komponentama:

Knjigom opažanja s 20 tagova koja omogućuje evidenciju odstupanja od uobičajenog stanja pri kontroliranom obilasku
Zaštitnom futrolom za ProxiPen čitač
Ljepljivom trakom za pričvršćivanje 30mm tagova na drvo, staklo …
Dvostruko ljepljivom trakom s odstojnikom za pričvršćivanje 30 mm tagova na metalnu površinu
RFID karticama, tagovima ili narukvicama